29/10/10

LA NOSTRA ASSOCIADA: TRADUMOTS INFORMA


Conveni de col•laboració entre Tradumots i el programa “Voluntariat per la llengua”


Tradumots ha signat un conveni de col•laboració amb el programa “Voluntariat per la llengua”, del Consorci per a la Normalització Lingüística, que té per objectiu afavorir l’ús del català entre les persones que volen millorar els coneixements que en tenen, sobretot pel que fa a llengua oral.

“Voluntariat per la llengua” és el projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris que vulguin destinar una hora a la setmana (durant un mínim de deu setmanes) a conversar en català amb persones que necessiten reforçar l’aprenentatge de la llengua catalana. Amb aquesta iniciativa, a més de facilitar a les persones que tenen dificultats per parlar la llengua un interlocutor per poder conversar, es vol incidir en els hàbits lingüístics dels catalanoparlants i consolidar la idea que el català és, i ha de ser, llengua d’acollida.

Tradumots col•labora amb el “Voluntariat per la llengua” fent difusió entre els clients de la possibilitat de fer-se voluntari o aprenent lingüístic i, alhora, ofereix un descompte a aquells participants al programa que necessiten traduir o corregir algun document.

A més de Tradumots, són diverses les empreses figuerenques que col•laboren amb el programa, per tal de donar suport a la conversa en llengua catalana. Així, per exemple, molts bars i cafeteries fan descomptes a les parelles que hi van a fer conversa; els museus de la comarca ofereixen entrades gratuïtes als voluntaris i aprenents; el Teatre Municipal El Jardí fa descomptes en les entrades dels espectacles, etc.