19/2/10

Col.loqui Dijous 18.02.2010


Us fem un escrit per els que no vareu poder assistir al sopar col.loqui "eines legals per a la previsió de morositat" que varem tenir ahir dijous 18 de febrer per deixar nota de tot el que varem sentir i comentar, ja que creiem que va ésser una reunió productiva. (Aquesta reunió hi varen assistir 17 empreses de la comarca )

Ens varen comentar temes jurídics i temes financers. Comentar consells com:

Sempre abans de fer una factura de la qual no sabem si cobrarem de seguida o no, cal fer la factura proforma i aixi un cop pagada fer la factura corresponent

Davant qualsevol deute d'una SL, posar una querella criminal, ja que sota aquesta SL hi ha una persona física i cal que actuem, i no esperar, posem una querella criminal al jutjat d'instrucció

No cal tenir cap dubte, si ens deuen, hem de cobrar. Nosaltres no podem fer de banc, i si hem de fer de banc, podem cobrar també els interessos.

Una altre bona opció seria que si ja ens hem entès amb un deutor que ens pagara en varis terminis, anem a signar al notari lletres de canvi, i aixo ens assegura el cobrament. (important via notari)

Si tenim factures que encara no hem cobrar, i ja hem pagat el iva corresponent, al anar a fer la reclamació via judicial, podem accedir directament al abonament del iva d'aquesta factura, que un cop cobrada després tornarem a ingressar a hisenda.

Cal que estem previnguts, que no fem de pares als nostres clients, una venta o una reparació cal ser cobrada, no podem fer de bancs!

En deutes de tipus tu a tu, o ventes petites, cal ser conseqüent, cal intentar cobrar, i si no es possible cobrar amb bones maneres, en dos mesos posar-ho en vies legals.

Un advocat no és tan car com ens pot semblar, ens poden fer pressupostos a mida.


Una cosa molt important, és que sempre hem de facturar a la persona que ens encarrega la feina, mai sinó tenim comprovant de que ens demanen un altre nom, facturar-ho a algú altre.

També esmentar novetats d'AJEG que es varen comentar:

Varem parlar de la importància d'un bon coach i màrketing.

Comentar col.laboracions amb els IES de Figueres per què les empreses s'aproximin a ells.


Agraïm a tots i a totes els que vareu poder assistir, i animar als que no vareu poder venir, per venir el proper cop.