18/2/13

28 Febrer Espai Armengol "Conferència gratuïta 'Plataformes digitals per difondre el patrimoni cultural'



Conferència gratuïta 'Plataformes digitals per difondre el patrimoni cultural'


En els últims anys han proliferat les iniciatives de programari, habitualment lliures i gratuïtes, que permeten a arxius, biblioteques, museus, galeries, artistes, fotògrafs, particulars o petites empreses emmagatzemar digitalment fons documentals, gestionar-los i compartir-los amb els usuaris a través de la xarxa.

Omeka, Contentdm, DSpace, Eprints, Greenstone, Fedora són repositoris o eines de gestió de continguts que permeten, d'una manera fàcil i ràpida, posar en línia exposicions virtuals, col•leccions d'imatges o de qualsevol altre fons documental.

Ciro Llueca,  especialista en webarchiving i responsable de la versió digital de la Biblioteca Nacional de Catalunya, impartirà la conferència “Plataformes digitals per difondre el patrimoni cultural”. Complementarà la conferència el cas pràctic de Wikiartmap, una plataforma digital per a la difusió nacional i internacional de l'art, el patrimoni i la creació en l'espai públic. Aquesta presentació anirà a càrrec de Maite Oliva, directora de Wikiartmap.


Dijous 28 de febrer
Hora: 9.15am (es prega puntualitat)
Adreça:  Plaça de la Sardana, 3 – Vilajuïga

Activitat gratuïta. Places limitades.


Topete, 19 17493 Vilajuiga (Alt Empordà)
www.visual13.com - T + 34 972 530 367

Pl. de la sardana, 3. 17493 Vilajuïga (Alt Empordà)
www.espaiarmengol.com