20/3/09

Presentació de FAJEEC







Es presenta la Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya


La nova federació aposta per un canvi de model que porti al reconeixement de la figura de l’emprenedor i demana la implantació de mesures urgents per facilitar la creació d’empreses al nostre territori

La FAJEEC la integren la Federació de Joves Cambres de Catalunya, l’Institut Sallarès i Pla, el Club Joves Empresaris del Centre Metal·lúrgic, l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, l’Associació de Joves Empresaris de Girona i els Joves Advocats de Catalunya.


Barcelona, 19 de març de 2009 – Aquest matí s’ha presentat la Federació d’Associacions de Joves Empresaris i Emprenedors de Catalunya (FAJEEC). Aquesta nova entitat neix amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria, crear sinergies entre els joves empresaris catalans i dotar-los de representativitat davant les diferents instàncies econòmiques i polítiques.

La FAJEEC està fundada per la Federació de Joves Cambres de Catalunya, la Jove Empresa Fabra, l’Institut Sallarès i Pla, el Club Joves Empresaris del Centre Metal·lúrgic, l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), l’Associació de Joves Empresaris de Girona i els Joves Advocats de Catalunya. I preveu que es vagin incorporant altres associacions de joves empresaris.

Amb una representació total d’unes 5.000 empreses, que donen feina a més de 20.000 treballadors, la nova federació neix per la necessitat dels emprenedors de tenir veu i vot a les decisions econòmiques i polítiques del país i amb l’objectiu de poder contribuir a que les mesures que es prenguin des de les administracions siguin efectives i comportin un canvi en el model econòmic actual.

Daniel Casadesús, president de la FAJEEC, ha volgut deixar clar que la FAJEEC no és el resultat d’una situació econòmica adversa ni del malestar puntual d’un grapat d’associacions de joves empresaris. ”La nostra associació neix amb ànim de continuïtat, després de dos anys de feina, per provocar una reacció en cadena que ens porti a creure novament en el futur fomentant i motivant als joves empresaris i emprenedors a continuar lluitant pels seus negocis”.

La nova entitat aposta per un canvi de model que reconegui als emprenedors i lluitarà des del seu inici perquè les institucions prenguin de forma urgent mesures que facilitin la creació i implementació d’empreses i que en cap cas es freni el seu desenvolupament. La FAJEEC vol aconseguir que els governs pensin en els joves emprenedors com una aposta de futur i que elaborin mesures fiscals i laborals específiques pels joves empresaris.

Per Casadesús “l’economia real, aquella que crea llocs de treball duradors, la que crea valor investigant en i+I+D, la que promovem els joves empresaris i emprenedors, ha de ser la base sobre la que es construeixi el futur d’aquest país”.